Dünya’dan sadece 100 ışık yılı uzaklıktaki bir ikili sistemde küçük bir yıldızın yörüngesinde dönen gezegen, Dünya’dan biraz daha büyük ve ağır görünüyor ve yüzeyinin suyla kaplı olduğu düşünülüyor.
TOI-1452 b, Ejderha (Draco) takımyıldızında ve Dünya’dan yaklaşık 100 ışık yılı uzaklıkta yer alan, gezegenimizden biraz daha geniş ve büyük bir ötegezegen. Bilimsel dergi The Astronomical Journal’da çarşamba günü yayımlanan bir makalede, Montreal Üniversitesi’nden araştırmacılar, gezegenin kütlesinin büyük ölçüde, kayadan daha seyrek ama gazdan daha yoğun bir şeyden oluştuğunu gösterdiğini belirledi. Bu da küresel bir okyanusun olası bir işareti.
Montreal Üniversitesi’nde astrofizik doktora öğrencisi Charles Cadieux, yapılan açıklamada, “TOI-1452 b, bugüne kadar bulduğumuz en iyi okyanus gezegeni adaylarından biri” dedi.
Gezegen, cüce yıldızının yörüngesini 11 günde tamamlıyor ve bu da suyun sıvı, donmuş ve buhar halinde bulunmasının beklendiği yaşanabilir bölgede olmasını sağlıyor. İzafî yakınlığı ve özellikleri göz önüne alındığında, gelecekte James Webb Uzay Teleskobu tarafından yakından incelenebilir ve barındırdığı sırlar ortaya çıkartılabilir.